Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nárok na invalidní důchod

Dobrý den, je mi 20 let a prodělala jsem rakovinu: C811 Hodgkinův lymfom, nodulární skleróza, klinické stádium IV (postižení krčních uzlin oboustranně, postižení mediastinálních uzlin, extranodální infiltrace plic). V březnu, 29. 3. 2011, to budou 2 roky od ukončení léčby. Každé 3 měsíce docházím na kontroly, nyní docházím i do mamologické poradny, po vyšší pracovní zátěži jsem dost unavená. Také mám skoliózu páteře, docházela jsem na rehabilitace, které mi vůbec nepomáhali, mám astma takže chodím na plicní. V průběhu rakoviny jsem skončila na jednotce intenzivní péče a také jsem prodělala trombózu pravé ruky a jelikož jsem pravák, tak v ní nemám takovou sílu jako před trombózou. Byla jsem na kostní denzitometrii 2. 3. 2010, kde se u mě prokázala kostní osteopenie. Je mi 20 let a vážím pouhých 46 kg na více se bohužel nedostanu, ať jím jak chci. Chtěla jsem se zeptat, jestli mám nárok na invalidní důchod.

Odpověď:

Dobrý den,

naše poradna je složena z týmu právníků, tudíž nedokážeme zhodnotit Váš zdravotní stav a posoudit, zda máte nárok na invalidní důchod. Se žádostí se však můžete obrátit na orgán správy sociálního zabezpečení. Posudkový lékař následně zhodnotí Váš zdravotní stav.

Všechny potřebné informace naleznete na stránkách České správy sociálního zabezpečení nebo na infolince České správy sociálního zabezpečení, která se věnuje právě důchodovému pojištění.

Vaše Férová nemocnice

14.12.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS