Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nárok na invalidní důchod

Dobrý den, víc jak před rokem jsem žádal o invalidní důchod, který mi byl zamítnut. Jsem 4krát operován s kolenem, trpím na křečové žíly - taktéž operace a nyní mi bylo zjištěno, že mám nefunkční žaludeční buňky. Nevstřebává se mi tudíž B12. Musím si proto do smrti píchat měsíčně B12 injekční formou. Jsem proto neustále unaven. Zatím pracuji, ale nevím, jak tuto práci budu moci dál vykonávat. Zatím mi bylo uznáno pouze 30 procent. Myslíte si, že s tímto novým zdravotním problémem by mi přibyla nějaká procenta alespoň k uznání invalidity 1. stupně. Děkuji.

Odpověď:

Dobrý den,

v naší poradně bohužel nepůsobí žádný lékař, proto nedokážeme posoudit, zda Váš současný zdravotní stav splňuje podmínky pro vznik invalidního důchodu, tedy zda Vaše pracovní schopnost poklesla alespoň o 35%.

Vzhledem k tomu, že tuto otázku (zda máte, či nemáte nárok na některý stupeň invalidity) je oprávněn zodpovědět pouze lékař pověřený posuzováním zdravotního stavu pro příslušnou Správu sociálního zabezpečení, nezbývá, než Vám poradit, abyste si podal novou žádost.

Vaše Férová nemocnice

8.9.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS