Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Lázně po léčbě karcinomu prsu

Dobrý den, prosím o info, do kdy musím požádat, případně absolvovat lázeňský pobyt po léčbě karcinomu prsu. Slyšela jsem, že se zkrátila lhůta ze 2 let na rok. Co se v tomto případě považuje za ukončení léčby, pokud po chemoterapiiích beru od konce dubna hormony?
Děkuji

Lada

Odpověď:

Dobrý den,

dle vyhlášky číslo 267/2012 Sb., o stanovení Indikačního seznamu pro lázeňskou léčebně rehabilitační péči o dospělé, děti a dorost, která platí od srpna roku 2012, se zkracuje tato lhůta pro nástup na léčebný pobyt na jeden rok. Do jednoho roku od ukončení léčby je třeba již tedy nastoupit na lázeňskou léčbu. Ukončením léčby se podle této vyhlášky rozumí stav pacienta, kdy již není zjištěna žádná recidiva nebo diseminace. Ukončení léčby tak může konstatovat pouze lékař, který zhodnotí Váš zdravotní stav, proto s ním komunikujte a situaci konzultujte. Tento okamžik se nemusí shodovat s faktickým ukončením chemoterapie nebo ukončení hormonální terapie. S lékařem také prokonzultujte možnosti lázeňské péče, poskytne Vám informace nutné pro Váš konkrétní případ - jaké lázeňské zařízení je vzhledem k Vašemu zdravotnímu stavu nejvhodnější, zdali je možné pobyt opakovat apod. Lékař pak vyhotoví zprávu o vyšetření, že již nenastala recidiva - toto vyšetření je nutné mít ne starší než 2 měsíce před žádostí o lázně.

Lázeňská péče se neposkytuje, pokud má pacient akutní problémy jako je klinicky zjištěna aktivita nemoci ve formách metastáz či recidivy apod. Naopak dlouhodobá hormonální terapie pak nebrání účasti na lázeňském léčebném pobytu. Délka lázeňského pobytu je pak u dospělých lidí 21 dní.

Vaše Férová nemocnice

3.7.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS