Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Délka vycházek

Dobrý den, mám dotaz ohledně možnosti změny vycházek po dobu nemocenské. Jsem již od října 2009 na neschopence s kolenem se stanoveným časem vycházek. Žádala jsem lékaře o jejich změnu v délce trvání. Bylo mi řečeno, že lze povolit jen 6 hodin za den. Je to pravda? Slyšela jsem o neomezených vycházkách, existují? A za jakých podmínek mohou být pacientovi povoleny? A lze povolit i celodenní vycházku, prý ale s uvedením nové adresy, kde se budu nacházet, ale jak to řešit v případě, kdy potřebujete třeba celý den si vyřídit záležitosti na úřadě? Doktor mi tvrdí, že se na uvedené adrese musím nacházet, že i tam může přijít kontrola. Je to pravda? Jak mám postupovat, když bych potřebovala dva dny být mimo domov a vyřídit si potřebné záležitosti mimo své bydliště, ale na více místech najednou? Co má lékař nahlásit na příslušnou správu soc. zabezpečení kvůli případné kontrole?? Moc děkuji za odpovědi.

Odpověď:

Dobrý den,

otázku prodloužení vycházek jsme řešili již několikrát, odpověď najdete například v již zodpovězeném dotazu zde

Uvádět novou adresu by bylo třeba, pokud by Vám lékař povolil změnu místa pobytu, to se ale týká spíše případů, kdy chce pacient strávit část své nemocenské u rodičů apod.

Pokud potřebujete pouze něco vyřídit mimo Vaše bydliště a nelze to zařídit na dálku, bude to možné řešit prostřednictvím vycházek. Je třeba se domluvit s Vaším lékařem, který musí posoudit, zda je to s ohledem na Váš zdravotní stav vhodné.

Vaše Férová nemocnice

30.6.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS