Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Délka pracovní neschopnosti

Letos jsem byl v prac. neschopnosti celkem asi 1.měsíc. Od 11.10.2010jsem v prac.neschopnosti.Po vyšetření v průběhu října, jsem měl nastoupit na operaci v nemocnici v Brně. Po nástupu a zhodnocení M.Reznonce a 4denním pobytu v nemocnici, mi lékaři zdělili že operace nebude a poslali mne domů, kde jsem se měl hlásit u svého neurologa a praktic.lékařky. Do Brna jsem objednán až na 2.2.2011 na došetření zdravotního stavu? Byl jsem zaměstnán jako řidič, ale ze zdravotních důvodů a proto že jsem byl v zkušební době,jsem rozvázal prac.poměr dohodou k 1.11.2010 poněvadž tuto práci nemohu vykonávat. Problém je v tom,že mi moje prktická lékařka zdělila že si budu muset vyřídit invalid. důchod,protože nemohu být v prac. neschopnosti tak dlouho? Jak dlouho mohu být v prac neschopnosti? Děkuji za odpověd na mail.

Pavel

Odpověď:

Dobrý den,

Informace o tom, jak dlouho může trvat podpůrčí doba naleznete v odpovědi na obdobný dotaz zde jímž se naše poradna zabývala.

V případě, že se rozhodnete podat žádost o invalidní důchod, tak všechny potřebné informace naleznete na stránkách České správy sociálního zabezpečení zde nebo na infolince České správy sociálního zabezpečení zde, která vyřizuje dotazy veřejnosti a poskytuje informace o důchodech.

Vaše Férová nemocnice

15.12.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS