Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Ztráta zdravotnické domkumentace

Dobrý den. Je to už pár let, co jsem docházela k obvodnímu lékaři. Po prodeji zdravotnického zařízení se mi ztratila celá zdravotnická dokumentace od narození. Již jsem pátrala, ale nedopátrala jsem se ničeho. Prý by měla být někde uložena, kde, to ovšem nikdo neví. Obvodního lékaře jsem musela zvolit jiného. Kam se prosím mám obrátit?

55Lída

Odpověď:

Dobrý den,

co se týče ztráty Vaší zdravotnické dokumentace, nedá se doporučit nic jiného, než dostatečně důrazně trvat na jejím nalezení u lékaře, kterému byla předána (uvádíte, že se ztratila po prodeji zařízení).

Dle vyhlášky č. 98/2012 Sb., o zdravotnické dokumentaci, má obvodní lékař povinnost uschovat zdravotnickou dokumentaci po dobu 10ti let od posledního zápisu do karty. Pokud je tedy karta někde založena, je potřeba pouze trvat na jejím nalezení - ideálně písemnou formou (dopisem adresovaným novému provozovateli zařízení).

Pokud Vaše zdravotnická dokumentace nikdy nebyla předána novému provozovateli, můžete se zkusit obrátit na odbor zdravotnictví příslušného krajského úřadu, zde by mohla být uložena, pokud ji nastupující lékař nepřevzal.

 S pozdravem
 

Vaše Férová nemocnice

3.12.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS