Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Ztráta zdravotní dokumentace

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co mám dělat pokud sem ztratil Zdravotní dokumentaci. Je to moje chyba, zapomněl jsem ji v autobuse. Když sem to zjistil, bylo mi řečeno, že se nic nenašlo. Potřeboval bych vědět, co mám dělat, aby mě mohl zaregistrovat jiný lékař. Bohužel bez zdravotní dokumentace to nejde, popřípadě bych rád věděl jestli se veškeré udaje, které v ní byli dají někde dohledat. Děkuji za odpověd.

Fraxik

Odpověď:

Dobrý den,

v případě změny ošetřujícího lékaře je dosavadní lékař povinen předat nově zvolenému lékaři všechny informace potřebné pro zajištění návaznosti poskytování zdravotní péče. Lékař je však povinen předat tyto informace ve formě kopie nebo výpisu ze zdravotnické dokumentace. Originál musí zůstat ve zdravotnickém zařízení, které ho vytvořilo. V tomto případě jste teda nepochybil jen vy, když jste dokumentaci ztratil, ale také lékař, který vám vůbec originální dokumentaci vydal.

Zákon umožňuje vedení dokumentace na nosiči v textové, grafické nebo audiovizuální podobě, údaje musí být vedeny v listinné formě nebo elektronické formě. Pokud došlo ke ztrátě, existuje možnost, že údaje byly uchované ještě v elektronické podobě u lékaře, který vedl zdravotní dokumentaci, není to však zaručeno. Pokuste se konzultovat problém s původním lékařem, nějakou zdravotní dokumentaci musíte mít, takže byste společně měli najít řešení.

Vaše Férová nemocnice

 

28.11.2011

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS