Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Zdravotnická dokumentace

Dobrý den

Mám dvě otázky.
1) Před necelými osmi lety mi zemřela matka. Byla dlouho léčena v nemocnici a já bych ráda nahlédla do její dokumentace. To, že můžu jít k jejímu praktickému lékaři a vyžádat si její lékařskou kartu už jsem zde vyčetla, ale nejsem si jistá, jestli tam budou uvedeny podrobnější informace o jejím léčení v nemocnici. Vedou nějakou souhrnnou dokumentaci i v nemocnici? Případně kde o ni žádat. (Matka byla léčena na více oddělení).
2) Jestli jsem to dobře pochopila, když člověk odchází od pediatra k praktickému lékaři, praktický lékař dostane od pediatra jen výpis z dokumentace. To je pak zbytek dokumentace po 10 letech nenávratně ztracen?

Děkuji za odpověď

Hanka

Odpověď:

Dobrý den,

 K Vaší první otázce - Nemocnice skutečně vedou svojí vlastní dokumentaci. Pokud do konkrétní nemocnice zajdete nebo zavoláte a zeptáte se na informacích, že chcete nahlédnout do její zdraotnické dokumentace, tak Vás již jistě poradí a sdělí podrobnosti. Je možné, že dokumentace bude na více odděleních. Přejnější postup je popsán zde.

K vaší druhé otázce - U pediatra skutečně originál zdravotnické dokumentace zůstane. Praktický lékař dostane běžně pouze výpis. Po uplynutí 10 let je tato dokumentace skutečně skartována. Do té doby si z ní můžete pořídit kopie.

Podrobnější informace naleznete zde.

Vaše Férová nemocnice

26.1.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS