Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Vykázaný neprovedený lékařský výkon

Dobrý den,
letos v létě jsem změnila svého gynekologa.

V prvé řadě by mne zajímalo kde si mohu stěžovat na chování pana doktora, protože mi nepřijde vhodné, aby se nezeptal, zda jsem na něco alergická, u kterého doktora jsme byla dříve, bezdůvodně mi chtěl změnit antikoncepci a že jestli ji změním nebo ne, že je mu to jedno, že on ji jíst nebude, ale já ano. Ani mě nevyšetřil při registraci u něj.

A v druhé řadě, mám elektronickou zdravotní knížku a ve výpisu jsem koukala, že mu byla proplacena "komplexní gynekologická prohlídka", přitom se mě ani nedotkl. Jak toto řešit? Děkuji za odpovědi

errolka

Odpověď:

Dobrý den,

na jednání svého lékaře si samozřejmě stěžovat můžete, máte-li pocit, že jednal v rozporu se svými povinnostmi nebo se jinak dopustil provinění. Neboť v naší poradně napracují lékaři ale pouze právníci, nedokážeme Vám však říci, zda Vaše stížnost bude skutečně vyhodnocena jako důvodná. Více o stížnostech se můžete dozvědět na našich stránkách.

Pokud dále máte podezření, že lékař vykázal zákrok, který Vám nebyl proveden, můžete podat stížnost Vaší zdravotní pojišťovně, která následně výkon neproplatí nebo bude již proplacenou částku vymáhat. Ještě před tím si od Vaší zdravotní pojišťovny pro jistotu můžete písemně nebo osobně na pobočce vyžádat přehled vykázané zdravotní péče, kde naleznete veškerou zdravotní péči, kterou za Vás zdravotní pojišťovna za posledních dvanáct měsíců uhradila. Na bezplatné poskytnutí tohoto přehledu máte nárok jedenkrát ročně. Další informace můžete nalézt například na stránkách Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Vaše Férová nemocnice.

11.11.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS