Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Právo zaměstnance zjistit, kdo ho kontroluje v pracovní neschopnosti

Dobrý den,

ráda bych se dozvěděla, zda mi musí OSSZ či zaměstnavatel odpovědět na otázku, kdy a kým byla vyžadována kontrola mé osoby v neschopnosti. Byla jsem na řádné neschopence, kterou jsem vlastně předčasně, abych mohla v práci pomoci, ukončila a která trvala vesměs 6 dnů. Někdo (OSSZ na popud zaměstnavatele-manažera? či svévolně?) neváhal a dotazoval se telefonicky u předmětného lékaře (sestry) na konkrétní datum kontroly, dobu trvání neschopnosti, diagnózu atd.

Ráda bych se dotázala, zda mám jako zaměstnanec nějaké právo (eventuálně jak vymahatelné) se dozvědět, kdo konkrétně se dotazoval a kontrolu na mne v této formě poslal. Mohu se dotázat na personálním oddělení (manažer či náhodná kontrola? - chci znát konkrétního dotazovatele), případně OSSZ? Je povinna OSSZ a zaměstnavatel sdělit pravdu či se k tomuto tématu jakkoliv vyjádřit s konkrétním jmenováním?

Děkuji za odpověď.

Musilka

Odpověď:

Dobrý den,

na základě § 192 zák. č. 262/2006 Sb. provádí kontrolu dodržování režimu práce neschopného v prvních 14 dnech zaměstnavatel. Dle § 65 odst. 2 zák. 187/2006 Sb. také může požadovat pro účely této kontroly od Vašeho ošetřujícího lékaře informace o místě Vašeho pobytu a režimu vycházek. Nemá však žádné právo žádat informace o konkrétní diagnóze, a pokud mu takové informace byly ze strany lékaře podány, jedná se o hrubé pochybení a porušení lékařského tajemství, přičemž máte možnost podat stížnost nadřízenému lékaři, případně ke zřizovateli zdravotnického zařízení, České lékařské komoře nebo Úřadu na ochranu osobních údajů. Více informací o dalším postupu, pokud si budete chtít na jednání lékaře stěžovat, naleznete například zde. OSSZ Vám v tomto případě, bohužel, žádné informace nemůže poskytnout – v prvních 14 dnech nespadá pracovní neschopnost do její kompetence. Z toho také vyplývá, že ze strany OSSZ, pokud jste byla v pracovní neschopnosti pouhých 6 dnů, rozhodně neprobíhala žádná kontrola, ani zjišťování informací o Vašem zdravotním stavu. Zaměstnavateli zákon žádnou povinnost sdělit osobu dotazovatele neukládá, obáváme se tedy, že sdělení této informace záleží čistě na jeho vůli.

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

23.6.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS