Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Mám nárok na výpis z dokumentace dospělé dcery?

Dobrý den, dceři bylo 18 let v červnu 2018. Mám nárok, jako rodič, na výpis z dokumentace, do doby před její plnoletostí? tzn. do června? Nebo musím mít její souhlas? Lékař mi výpis z dokumentace odmítl s tím, že dceři již bylo 18, a že musím mít její souhlas. Chtěla jsem výpis do 18 let.

Veronika

Odpověď:

Dobrý den,

Dokud Vaší dceři nebylo 18 let, byla jste její zákonnou zástupkyní, jako taková jste měla právo nahlížet do její zdravotnické dokumentace, dle §  65 odst.1 písm. a) zákona o zdravotních službách. Ovšem v okamžiku, kdy Vaše dcera dosáhla 18 let, nabyla tak plné svéprávnosti. Jako taková rozhoduje o svých záležitostech sama a zárověň je její zdravotnická dokumentace je chráněna jako osobní údaj. Nemáte tedy možnost do zdravotnické dokumentace bez jejího svolení nahlédnout.

V závěru nám dovolte požádat Vás o vyplnění dotazníku, zjišťujícího Vaši spokojenost se službami Férové nemocnice. Dotazník naleznete zde. Číslo Vašeho dotazu je 7048. Vyplnění dotazníku Vám nezabere více jak pět minut, což představuje pouze zlomek času věnovaný vypracování odpovědi. Výsledky nám umožní zlepšit naše služby.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

7.11.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS