Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

zástup za lékaře

Dobrý den,

obvodní lékařka, ke které docházím nyní odešla na mateřskou dovolenou. Dle tvrzení sestry z téže ordinace se bude za čas (alespoň na nějakou dobu) do ordinace vracet. Zatím ji zastupuje lékařka, s jejíž péčí a přístupem vůbec nejsem spokojena. Nedá se nějak zjistit, zda se ,,původní lékařka" vrátí do ordinace za půl roku či za 4 roky? Ordinace stále nese jméno odchozí paní Dr. a na dveřích je pouze oznámení, že DNES ZASTUPUJE Dr ......

Anna

Odpověď:

Dobrý den,

Váš dotaz se týká dočasného zastupování obvodní lékařky. Co se týče jejího návratu, budete se s touto otázkou, muset obrátit na zastupující lékařku, či zdravotní sestru. Jinak dobu návratu pravděpodobně nezjistíte. Pokud je lékařka, jak píšete, na mateřské či rodičovské dovolené, je doba jejího návratu značně individuální. Záleží tedy na tom, jak dlouho dobu se lékařka rozhodne na rodičovské dovolené strávit, a to může trvat až do 4 let věku dítěte. 

Nejste-li se zastupující lékařkou spokojena, máte možnost v souladu se zákonem o zdravotních službách zvolit si takového poskytovatele (lékaře), který bude více odpovídat Vašim zdravotním potřebám.  

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

30.1.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS