Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Převoz dítěte na jiné oddělení

Dobrý deň, 

mám 4 mesačného syna. Momentálne je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti (ďalej JIP). Mam pocit, že prístup k môjmu synovi nie je taký, aký by mal byť. Syn má diagnózu epilepsie. Chodíme na vyšetrenia na neurológiu, na rehabilitácie, genetiku atd.

Od neurológa má v správe napísané, že ako náhle sa nám niečo nebude pozdávať v jeho správaní máme ihneď prísť na kontrolu. To sme aj urobili, keď sme prišli na príjem na JIP, tak sa k nám správali, akoby sme si to vymýšľali a neverili, že sa niečo deje s malým. Boli sme radi, že nás vôbec prijali. Myslím si, že keď to napíše uznávaný neurológ, tak by to mali akceptovať aj ostatný, a že nechodíme do nemocnice len tak z nudy. Môj syn ležal na JIP v Brne, kde mu pomohli veľmi a aj starostlivosť o neho bola na úplne inej úrovni ako teraz, kde je hospitalizovaný. 

Rad by som vedel, či je možné dieťa previesť z jedného oddelenia JIP na iné.

 

Dodo

Odpověď:

Dobrý den, 

ze zákona máte právo na výběr zdravotnického zařízení a současné oddělení JIP Vám toto právo nemůže upřít. Ve Vaší situaci je vhodné vyhledat zařízení/oddělení JIP v jiné nemocnici, které bude ochotné Váše dítě příjmou do své péče. Dále Vám doporučujeme převoz dítěte konzultovat s jeho současným lékařem/lékaři a dbát jejich doporučení. Z právního hlediska by převozu nemělo nic bránit.

Co se týče poplatků za převoz, pak jsou plně hrazené jen pokud Vám jej doktor předepíše. Pokud se tak nestane, pak jej budete muset zajistit a hradit sami. 

Vaše Férová nemocnice

5.12.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS