Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nárok na sanitku pro doprovod pojištěnce

Dobrý den,
mám osmiletou dceru se kterou dojíždím do Ostravy na pravidelné kontroly do nefrologické poradny. My s dcerkou jsme z Karviné a dojezd je pro nás opravdu komplikovaný. Bývalý manžel se o dcerku nestará a já nemám nikoho, kdo by mě s dcerkou do Ostravy zavezl. Dcera má podstoupit urocystografii a i jiná vyšetření. Nemůžu s ní jet po zákrocích takový kus tramvají a autobusem domů. Mám právo na sanitku?

Děkuji za odpověď.

Perunika

Odpověď:

Dobrý den,

odpověď na svoji otázku naleznete v první části odpovědi na dřívější dotaz: Kdy mám nárok na sanitku?, zveřejněný na našich stránkách. Pokuste se domluvit s Vaším lékařem na tom, aby Vám na sanitku napsal lístek k převozu.

A odpověď na Vaši otázku, zda máte právo na sanitku vy jako její doprovod, tak pokud má právo na sanitku Vaše dcera a rozhodne-li ošetřující lékař o nezbytném doprovodu pojištěnce-Vaší dcery, zaplatí zdravotní pojišťovna ve stejném rozsahu přepravu pojištěnce i doprovodu.

Ovšem doporučili bychom Vám v nemocnici, kde se bude zákrok provádět, obrátit se na oddělení, kde se podávají stížnosti/pochvaly a ti by Vám měli říci, jak se postupuje v případech pochobných tomu Vašemu, neboť každá nemocnice si konkrétní podmínky upravuje vnitřními předpisy.

 

Vaše Férová nemocnice

21.12.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS