Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Úraz v prodejně

Dobrý den, dne 17.7.2013 mi byl způsoben úraz v prodejně koberců, když jsem si šel koupit lino, byl jsem od prodavače požádán, jestli mu lino přidržím a on bude řezat, a následně řízl i mě a pořezal mi 2 prsty na levé ruce. Mám dohromady 10 stehů. Tak se chci zeptat, jaký mám nárok na odškodnění a v jaké výši a jak je tento úraz bodově hodnocen. Děkuji za informaci a přeji pěkný den.

Olin

Odpověď:

Dobrý den,

odškodnit by vás měl ten, kdo Vám zranění způsobil, proto je nutné se obrátit přímo na prodejnu koberců. Nejprve můžete zkusit požádat o mimosoudní vyrovnání, kdy budete žádat veškeré vynaložené náklady spojené s léčením, bolestné apod. Pokud neuspějete a budete ochoten se svého nároku domoci, můžete zvážit i podání žaloby k soudu. Podání žaloby doporučujeme prodiskutovat s advokátem, kterého můžete nalézt na internetových stránkách Potřebuji právníka nebo ve vyhledávacím formuláři České advokátní komory. Advokát Vám pomůže překonat formální náležitosti podání žaloby a vyrovnat se se samotným řízením.

Co se týče odškodnění úrazu na základě bodového ohodnocení, nejspíše máte na mysli odškodnění z úrazové pojistiky, kterou je třeba uzavřít s pojišťovnou. Záleží tedy na tom, zda-li jste byl v době úrazu pojištěn. Konkrétní výše odškodnění pak záleží na bodovém ohodnocení smluvního lékaře pojišťovny. V tomto případě tedy kontaktujte samotnou pojišťovnu a prostudujte si smluvní podmínky, které byly uzavřeny.

Vaše Férová nemocnice

27.8.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS