Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Přeřazení na jinou práci

Dobrý den,

ráda bych se zeptala. Byl mi potvrzen středně těžký syndrom karpálního tunelu. Jsem zaměstnaná dva roky jako operátorka ve výrobě. Potvrdila to doktorka která toto vyšetření prováděla všem zaměstnancům. Z tohoto důvodu jsem byla přeřazena na jinou práci. Tuto práci jsem však vykonávala jen chvilku a pak mně dávaly práci při které jsem ruku hodně zatěžovala. Ruka mně bolí a nález se zhoršil. Když řeknu že mně ruka bolí tak tomu nikdo nevěnuje pozornost a myslí si že si vymýšlím jak mám tedy postupovat.

Předem vám děkuji za odpověď.

MONČA

Odpověď:

Dobrý den,

Prvním logickým krokem je jít se svou stížností nejdříve za nadřízeným a informovat ho o Vašem problému. Pokud se nadřízený s Vámi odmítne bavit, zvažte zda se obrátit na jeho nadřízeného nebo přímo na vedení firmy.

Druhou možností je, že pokud je cítite poškozena porušením povinností vyplývajících z pracovněprávních vztahů, máte možnost se obrátit na inspektorát práce příslušný podle sídla zaměstnavatele se stížností na zaměstnavatele.

Další možností je obrátit se na soud, který projedná a rozhodne o sporu mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem týkajících se nároků z pracovněprávních vztahů.

V každém případě doporučujeme navštívit některou z klinik nemocí z povolání, kde přesne diagnostikujou Vaši nemoc a vystaví lékařský posudek.

S pozdravem a přáním zdarného vyřešení Vašeho problému,

Vaše Férová nemocnice

9.3.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS