Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Podání jiných léků

Dobrý den,

před dvěma dny byla moje babička trpící Alzheimerovou chorobou převezena rychlou záchrannou službou z domova seniorů na metabolickou JIP, protože ji při snídani zaskočil banán.

Z domova seniorů poslala zdravotní sestra informace o lécích, které moje babička užívá, bohužel však poslala informace o jiném pacientovi, který užívá úplně jiné léky.

V nemocnici jí ty léky stále podávají, i když je na dokumentaci napsané úplně jiné jméno pacientky, než je moje babička. Dokonce sestra na oddělení JIP říkala, že je jedno jaké léky jí dávají. Babiččin stav se za tu dobu hodně zhoršil, skoro už ani nemluví a nehýbe se, ale doktorka říkala, že je všechno stále v pořádku, i když očividně není.

Jak závažný prohřešek je podávat pacientovi jiné léky, než má užívat, i když o tom v nemocnici ví ? A ani jim nepřipadá divné, že podávají léky určené jinému pacientovi ? Má cenu si vůbec stěžovat ?

Děkuji za odpověď

trilodix

Odpověď:

Dobrý den,

Vámi popsané jednání je zjevným pochybením zdravotníků jak v nemocnici tak i v domově důchodců. Podání stížnosti je na místě, více ke stížnostem naleznete zde. Nicméně pro řešení situace Vaší babičky, bude pravděpodobně vhodnější pokusit se o domluvu. napadá nás, že prvním krokem by mělo být zaslání správné zdravotnické dokumentace a vysvětlení pochybení ze strany domova důchodců.

S pozdravem,

Vaše férová nemocnice

 

16.6.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS