Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

nepovedené plastické operace

Dobrý den.

V lednu 2014 jsem podstoupila 2 plastické operace v jednom dni. První bylo zmenšení prsů a druhá rozrušení synechii na genitáliích. Výsledek operace porsa asymetrická s tvrdým 8cm kusem tkáně a dle jiných lékařů nutná reoperace. Jizvy a sešití v takovém stavu že bradavka nemá ani kulatý tvar ale připomíná ozubené kolo.

Druhá oprerace kdy jsem byla u dalšíhio lékaře na konzultaci zjizvený povrch natolik, že už mi nikdo nedokáže pomoci. Paní doktorka nepochopila co jsem po ní chtěla a genitál mi rozřízla tak, že už do konce svého života nebudu mít klitoris a není možný další rekonstruování díky zjizvené tkáni.

Manžel mi celou dobu nadokáže na prsa sáhnout, že jsou nepřirozené. V současné době sem v péči psychiatra asvou tíživou situaci špatně nesu . Brečím budím se v noci. Kdyby mě manžel opustil díky nepovedeným operacím, zhroutila bych se.

lada

Odpověď:

Dobrý den,

rozumíme závažnosti Vaší situace, ale jsme právní poradna, a proto bohužel nemůže posoudit Váš případ po zdravotní stránce. Nicméně pokud máte podezření na pochybení lékaře při poskytování léčby, tak máte obecně dva způsoby řešení podle toho, čeho chcete skutečně dosáhnout. Proto Vám  uvedeme obecný postup v případě řešení medicínských sporů:

Máte možnost požadovat náhradu Vaší újmy. V takovém případě si nejdříve zhotovte kopii zdravotnické dokumentace. Postup můžete nalézt zde. Poté se zkuste poradit s jiným lékařem, zdali skutečně došlo k pochybení. Případně si můžete zaplatit zhotovení znaleckého posudku. Seznam znalců můžete najít zde. Pokud se Vaše podezření potvrdí, tak poté můžete zajít do nemocnice a zkusit se dohodnout o náhradě škody případně nemajetkové újmy. Pokud nemocnice nebude souhlasit, můžete podat žalobu na lékaře a požadovat po něm náhradu škody případně nemajetkové újmy, to je ale krajní řešení. V takovém případě bychom Vám doporučili konzultovat případnou žalobu s advokátem. Vybrat si ho můžete ze seznamu advokátů České advokátní komory

Dalším postupem je možnost podat stížnost na lékaře k České lékařské komoře. Bližší informace a vzor stížnosti můžete nalézt zde.

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

21.10.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS