Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Poškození zdraví ze strany zdravotníků

Dobrý den,

 po odvezení záchrankou do nemocnice mě ošetřující slovně napadali a pak mě nechali přesednout i když jsem nemohla se postavit(těžký minerální rozvrat)samozřejmě při pokusu postavit se jsem spadla kde jsem si zlomila nos, následně jsem jim spadla z postele kdy už jsem o sobě nevěděla, informovala mě spolu pacientka, žádný záznam nemám, při zvedání mě z podlahy mi poškodili paži a kloub. Kde se mám prosím obrátit o náhradu škody?

Děkuji za odpověď

janka

Odpověď:

Dobrý den,

je nám líto, že jste se setkala s takovým přístupem ze strany zdravotníků. Nejprve Vám uvedeme obecný postup, jak postupovat v případě požadavku na náhradu újmy na zdraví.

Nejdříve si zhotovte kopii zdravotnické dokumentace. Postup můžete nalézt zde. Poté se zkuste poradit s jiným lékařem, zdali skutečně došlo k pochybení. Případně si můžete zaplatit zhotovení znaleckého posudku. Seznam znalců můžete najít zde. Pokud se Vaše podezření potvrdí, tak poté můžete zajít do nemocnice a zkusit se dohodnout o náhradě škody případně nemajetkové újmy. Pokud nemocnice nebude souhlasit, můžete podat žalobu na lékaře a požadovat po něm náhradu škody případně nemajetkové újmy, to je ale krajní řešení. V takovém případě bychom Vám doporučili konzultovat případnou žalobu s advokátem.

Toto je obecný návod, jak postupovat. Co se týče konkrétně Vašeho dotazu, tak píšete, že o událostech, které se Vám staly, nemáte žádné záznamy. Proto bychom Vám poradili, podívat se nejprve do zdravotnické dokumentace, a získat její kopii. Proto bychom Vám doporučili shromáždit dostupné podklady a následně se poradit s vybraným advokátem. Vybrat si ho můžete ze seznamu advokátů České advokátní komory.

S podzravem

Vaše Férová nemocnice

13.8.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS