Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nárok na doprovod dítěte do lázní

Dobrý den,

máme od října schválen komplexní lázeňský pobyt pro dítě, na vyjádření pojišťovny je napsáno výslovně: schválen pobyt s doprovodem. Vzhledem k tomu, že se dlouho z lázní nikdo neozýval, kontaktovala jsem je a dověděla se, že zvolené lázeňské zařízení již má pro letošní rok vyčerpán finanční limit naší pojišťovny a že nastoupíme na pobyt až v příštím roce. Ve zprávě od pojišťovny máme napsáno, že lázeňské zařízení stanoví nástup na léčení do konkrétního data v příštím roce.

Potud se tedy zdá vše v pořádku. Dítěti ale bude v lednu 6 let. Jak je to v tomto případě s hrazením pobytu pro doprovod? Je již jednou revizním lékařem schválen nebo si jej budeme muset uhradit sami?

Děkuji za informaci.

Tazatelka

Odpověď:

Dobrý den,

podle zákona o veřejném zdravotním pojištění je pobyt průvodce pojištěnce staršího 6 let hrazenou službou jen se souhlasem revizního lékaře. Pokud Vám tedy revizní lékař schválil pobyt s doprovodem, jedná se o hrazenou službu.

Z důvodu poskytování lůžkové lázeňské léčebně rehabilitační péče jste za své dítě povinna uhradit, jako zákonný zástupce, regulační poplatek ve výši 100,- Kč za každý den této péče. Ze zákona se tato poplatková povinnost vztahuje také na Vás, jako průvodce dítěte.  

Vaše Férová nemocnice

27.11.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS