Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Zamítnutý nástup do zaměstnání závodním lékařem

Dobrý den, může závodní lékařka zamítnout vstup do zaměstnání (vstupní prohlídka) i přesto, že veškeré testy včetně alergenů dopadly dobře se zdůvodněním, že invalida nezvládne práci u zaměstnavatele, a to i přesto, že obvodní lékařka na základě posudkového lékaře ve zprávě (výpisu ze zdravotní karty) uvádí, že může využít zbytkový pracovní potenciál. Dosud jsem se domnívala, že závodní lékař hodnotí uchazeče pouze ze zdravotního hlediska. Je nějaká lhůta na odvolání proti rozhodnutí závodního lékaře a kam odvolání zaslat?

Alena

Odpověď:

Dobrý den,

Bohužel z Vámi zaslaných informací nemůžeme plně posoudit váš zdravotní stav, tedy i jestli došlo k porušení vašich práv zaměstnavatelem.

Obecně Vám listina základních práv garantuje rovné zacházení a svobodnou volbu zaměstnání. Zároveň zákoník práce zakazuje zaměstnavateli takové chování, které by mohlo být považováno za diskriminační.

Nicméně podle § 16 odst. 3 zákoníku práce se za diskriminační nepovažuje takové jednání, pokud z povahy pracovních činností vyplývá, že toto rozdílné zacházení je podstatným požadavkem nezbytným pro výkon práce.

Takže k posouzení Vaší situace je zásadní nejen to, že máte v posudku od obvodní lékařky uvedeno, že můžete využít svůj zbytkový potenciál, ale v jaké míře a jestli tato míra souhlasí s náročností práce, o kterou se ucházíte.

Každopádně není možné, aby jako důvod k nepřijetí do zaměstnání bylo uvedeno pouze, invalidita. Závodní lékař by měl uvést konkrétní zdravotní důvod proč nejste schopen vykonávat danou práci. To, že ani invalidita třetího stupně sama o sobě nevylučuje, aby osoba mohla pracovat uvádí na svých stránkách i Česká správa sociálního zabezpečení. Vždy se musí zkoumat konkretní zdravotní stav ve vztahu ke konkrétní pracovní pozici.

Pokud se domníváte, že s vámi zaměstnavatel, potažmo závodní lékař, jednal diskriminačně, radil bych vám se svým problémem kontaktovat kancelář Veřejné ochránkyně práv, ta je pravděpodobně nejpovolanější k řešení diskriminačních problémů.

Co se týče odvolání proti zdravotnímu posudku závodního lékaře, to můžete podat deset dní od jeho vydání a to k lékaři, který ho vydal. V odvolání musíte popsat všechny skutečnosti, se kterými nesouhlasíte a důvody proč s nimi nesouhlasíte.

Pokud vašemu odvolání lékař vyhoví, zruší předešlí posudek. Pokud mu v plné výši nevyhoví, postoupí lékař posudek nadřízenému správnímu úřadu, konkrétně krajskému úřadu.

Pokud vás více zajímá postup odvolání proti posudku, Férová nemocnice již zpracovala dotaz na toto téma. Je k nalezení zde.

S pozdravem 

Vaše férová nemocnice

26.3.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS