Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Pracovní úraz, smlouva na dobu určitou

Dobrý den,

od 09.07.2015 jsem v pracovní neschopnosti po pracovním úrazu.V úterý 29.09.2015 jsem byla na kontrole u ortopeda, kde jsem podstoupila běžné vyšetření, ale v jednom místě mě to vyšetření bolelo. Domluvili jsme se, že po dokončení laseru ve středu a v pátek si v pondělí vyzvednu ukončení pracovní neschopnosti. Vždy mě po vyšetření ta ruka trochu bolí, ale tentokrát to bylo taková bolest, že jsem nemohla spát a ve čtvrtek jsem šla k jinému lékaři (můj ošetřující lékař ve čtvrtek a v pátek neordinuje) a ten zjistil, že mám zánět šlach. Když jsem volala do práce, tak mi bylo řečeno, že už to není pracovní úraz.Tím, že jsem v pracovním poměru na dobu určitou, který končí 30.11.2015 se obávám toho,že dostanu výpověď i přes to, že marodím a měla jsem pracovní úraz. Nevím si rady a nevím, jak to bude dál. Předem děkuji za brzkou odpověď.

HENRY

Odpověď:

Dobrý den,

děkujeme Vám za důvěru, se kterou se na nás obracíte.

Posouzení, zda se jedná o pokračování pracovního úrazu, může stanovit jen lékař. Stejně tak rozhoduje o prodloužení pracovní neschopnosti.

Máte-li pracovní smlouvu na dobu určitou, pracovní poměr se Vám z důvodu nemocenské neprodlužuje, ale končí ve smlouvě stanoveném termínu. Budete-li i poté stále v pracovní neschopnosti, budete se nacházet v tzv. ochranné době, což znamená, že pro účely nemocenského pojištění se bude mít za to, že jste stále zaměstnaná a nemocenská Vám bude vyplácena. Bude-li se jednat o následek pracovního úrazu, budete mít i nárok na doplacení rozdílu mezi nemocenskou a Vaši původní průměrnou mzdou.

Pokud budete mít po pracovním úrazu trvalé následky a nebudete moci vykonávat, ač u jiného zaměstnavatele práci, kterou jste předtím vykonávala a Vaše průměrné příjmy budou nižší, než kterých jste předtím dosahovala, budete mít nárok od zaměstnavatele na náhrada za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti.

Jen pro doplnění, v případě pracovního úrazu máte také nárok na náhradu za bolest a ztížení společenského uplatnění, na účelně vynaložené náklady spojené s léčením a náhradu věcné škody.

Vaše Férová nemocnice

15.10.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS