Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Odvolání ohledně ZTP

Dobrý den,
prosím poraďte mi, jak mám napsat odvolání. Žádala jsem na úřadě o průkaz ZTP, bohužel mi přiznali jen TP, proto se chci odvolat, ale nevím jak odvolání napsat. Můžete mi poradit, a nebo poslat nějaký vzor odvolání? Děkuji

Elena

Odpověď:

Dobrý den,

omlouváme se, že na Váš dotaz odpovídáme se zpožděním, způsobeném velkým zatížením poradny. Přesto doufáme, že Vám naše odpověď pomůže.

Proti rozhodnutí krajské pobočky Úřadu práce je možné podat odvolání do 15 dnů od jeho doručení u této pobočky. Odvolání je třeba podat podle poučení v tomto rozhodnutí, vzor odvolání můžete nalézt na stránkách Ligy vozíčkářů pod odkazem zde si ho můžete stáhnout. Tento vzor je třeba upravit dle Vaší konkrétní situace.

Pokud již od doručení uplynula delší doba, můžete znovu podat žádost o průkaz osoby se zdravotním postižením u krajské pobočky Úřadu práce a v případě jeho opětovného nepřiznání podat návrh na přezkoumání lékařského posudku nebo podat odvolání proti rozhodnutí Úřadu práce, jak je popsáno výše.

Doporučujeme, abyste pro posuzování měla shromážděnou veškerou zdravotnickou dokumentaci, kterou ke svému onemocnění máte.

Vaše Férová nemocnice

9.10.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS